Din bremse guide - Hvad er forskellen på de forskellige bremser

Når du skal have ny cykel er bremsetypen en vigtig del af cyklen. Bremsetypen du vælger afgør mængden af vedligeholdelse, rengøring, udskiftning af bremsedele samt vægt og bremseevne. Der er forskellige bremsetyper alt efter hvilke behov du har. Alt sammen vigtige faktorer når du vælger ny cykel. På nyere top cykler i klasserne racercykler, mountainbike, hybridcykler, sportscykler / sports citybike og gravelcykler er skivebremser standard. Hverdags cykler er ofte med tromlebremse også kaldet rullebremser, hvor fælgbremsen ofte bruges på billige cykelmodeller. Kan man skifte bremsetype på sin cykel ? Oftes er det ikke en mulighed, men her bliver du klogere på hvad du skal kigge efter i en ny cykel. Hvilke bremsetyper matcher hvilke behov? Det får du svaret på i denne guide om bremsetyper.

Læs mere

Guide til valg af cykelhjelm

Cykelhjelm er fornuftigt, uden hjelm kan det gå meget galt selv ved lav hastighed. Nogen føler måske at de cykler forsigtigt og har kontrol, men vi er mange i trafikken og ulykker sker.

Vi har hos jensencykler et stort udvalg af cykelhjelme. Vi har sikkerhedsgodkendte cykelhjelme i alle designs og prisklasser. Vi sælger kun vel testet og godkendte hjelme.

Vores mest sikre cykelhjelme benytter de nye teknologier MIPS eller KINETICORE. MIPS er en forkortelse af det enkelske ord "Multi-directional Impact Protection System" direkte oversat forskelligretnings slag beskyttelse system. MIPS er et ekstra sikkerhedssystem som er integreret i alle Specialized cykelhjelme fra 2019 samt udvalgt Lazer hjelme.

Læs mere

Den store guide til valg af cykeltøj

Cykling er en fantastisk motionsform, hvor man både kan udforske den smukke natur og have det utroligt sjovt undervejs. Men en god cykeltur kan hurtigt blive ødelagt, hvis man ikke har fået valgt det helt rigtige cykeltøj til turen.


Derfor er det vigtigt at vide, hvilke forholdsregler man skal tage sig, hvis man skal køre i 25 grader og høj sol eller hvis man skal køre i 10 grader og slagregn. Begge cykelture kan være fantastiske og begge kan være mindre gode.


I dette blogindlæg vil vi forsøge at give dig de bedste forudsætninger for at få en fantastisk cykeltur, uanset hvordan vejret er. Ved at vælge det helt rigtige cykeltøj er cykelturen godt begyndt, og samtidig vil den være så komfortabel som mulig undervejs.


Det rigtige valg af cykeltøj kan selvfølgelig ikke kurere strid modvind eller stejle bakker, men det er med til at sikre, at du ikke har det for koldt, varmt eller vådt undervejs.

Læs mere

Sådan holder du varmen på din cykeltur

Hvordan holder man sig varm? 

Med den rigtige beklædning er det intet problem at holde sig varm på selv de koldeste dage. Her er hvad du skal vide om at få varmen og hvordan du holder på den.

Første lag om din overkrop er svedundertøj / baselayers. En varm overkrop hjælper med at holde varmen over hele kroppen. Svedtrøje / undertrøje er bløde materialer der sidder tæt til kroppen og herved ikke genere når du har flere lag tøj på. En baselayers funktion er at give en god temperaturregulering, altså både at give varme samt aflede varme.   

Det er alfa og omega at holde svedundertrøjen og kroppen tør. En god svedundertrøje tørrer hurtig hvor de bedste svedundertrøjer transportere kroppens fugt ud hvorved det fordamper. Herved bliver du ikke våd og kold, hverken under selve træningspasset eller ved en pause undervejs.

Læs mere

1 2 3 4 5 Næste