Specialized Pathfinder til landevejsbrug

Pathfinder er Specializeds bud på et all round graveldæk. 

Det var intentionen at det skulle byde på lav rullemodstand og fornuftigt kantgreb i sving. Efterhånden som tiden gik blev dækket stort set en industristandard blandt danske gravelryttere og fandt ind over alt. 

 

Dets hurtighed på landevej gjorde det nemt i hverdagen, da man ikke skulle skifte dæk for at køre en landevejstur. Og skulle du på grus kunne det klare de fleste forhold. Bevares, ikke masser af mudder eller regn, da knopperne ikke er skabt til dette, men i 8 ud af 10 dage ville dækket klare opgaven. 

 

Som tiden går udvikles teknikken og Specialized udviklede også Pathfinder. 

 

Med seneste generation findes Pathfinder i 35, 40 og 45 mm. Det er mere i tråd med resten af markedets tilbud og lidt nemmere at forstå for mange. Egentlig sympatisk. Denne test er baseret på Pathfinder i ser 45 mm der vejer 520 gram i modsætning til den tidligere version der vejer 580 gram. 

Læs mere

Cykelskærme | Find den ultimative cykelskærm

Guide: Identificer den ultimative cykelskærm til din cykel-model


Cykelskærme er et uundværligt tilbehør til din cykel. Bagskærmen beskytter dig mod at blive tilsnavset som følge af skidt, regn og mudder, som sprøjter op på dig, mens du cykler, og forskærmen beskytter dig mod at få mudder og skidt i ansigtet, som potentielt kan reducere din sigtbarhed og føre til farlige situationer. Ikke nok med dét, så beskytter cykelskærme også din cykels komponenter, hvilket kan forlænge levetiden af cyklen og føre til færre reparationer og dermed penge sparet. Kort sagt er cykelskærme enormt vigtige og har mange fordele. 

Men hvordan vælger du den rette cykelskærm til din cykel? Cykelskærme er nemlig ikke bare cykelskærme. De kan have forskellig bredde, være lavet af forskellige materialer og meget andet. Derfor vil vi i denne guide forsøge at hjælpe dig med, hvordan du identificerer den ultimative cykelskærm til lige præcis din cykelmodel.

Læs mere

Skab god hjemmetræning med en hometrainer

Guide: Skab den bedste hjemmetræning

Hjemmetræning bliver mere og mere populært – og med god grund. Hjemmetræning kan nemlig være meget tidsbesparende, da det eliminerer behovet for at fragte sig selv frem og tilbage til fitnesscenteret. Det kan være en fordel, hvis du både har arbejde, børn og andre aftaler og pligter, der skal passes i en travl hverdag. Udover at være tidsbesparende har hjemmetræning også den fordel, at det giver en høj grad af fleksibilitet. Du kan træne når du vil, da du ikke er afhængig af træningscenterets åbningstider. 

Derfor vil vi i det følgende komme nærmere ind på, hvordan du skaber den bedste hjemmetræning.


Mange forskellige former for hjemmetræning

Hjemmetræning kommer i mange forskellige former og størrelser og kan omfatte alt fra styrketræning og konditræning til yoga og aerobic. For rigtig mange mennesker er konditræning det primære mål. Her kan det enten handle om at holde sig i form eller forbrænde ekstra kalorier – eller begge dele. Nogen dyrker også konditræning på et mere seriøst plan for at præstere bedre til konkurrencer. Hvis dit mål med din hjemmetræning er bedre kondition, findes der et væld af muligheder for hjemmetræningsudstyr som fx løbebånd, motionscykler, romaskiner og hometrainere. 

Særligt sidstnævnte, hometrainer, er en genial løsning, hvis du ønsker at træne hjemme uden at skulle investere i dyre træningsmaskiner eller rydde stuen for at få plads til udstyret. En hometrainer er nemlig både nem at bruge, pladsbesparende, og så er den billigere end meget andet motionsudstyr, men mindst lige så effektiv. 

En hometrainer er særligt smart for dig, som cykler udenfor i fritiden, men det er ikke en forudsætning for at få stor gavn og glæde af en hometrainer. 

I det følgende vil vi dykke mere ned i, hvordan du skaber den bedste hjemmetræning med en hometrainer.


Hvordan virker en hometrainer?

Hvad er en hometrainer, og hvordan virker en hometrainer, tænker du måske. En hometrainer er faktisk utrolig simpel. En hometrainer kan nærmest betegnes mere som en form for tilbehør til din cykel end som en egentlig træningsmaskine. En hometrainer er nemlig en form for ”stativ”, som konverterer din almindelige cykel til en stationær cykel, så den kan bruges indenfor. Man kan på mange måder sige, at en hometrainer laver din egen cykel om til en motionscykel, men den fylder til gengæld mindre og er også typisk billigere. 

Der findes to typer af smart-trainers (1. Wheel-On' Smart Trainers og 2. Direct-Drive). Wheel-On fungerer ved,at du monterer din cykel på stativet ved at placere baghjulet i en rulle og fastgøre forhjulet til en holder. Når baghjulet på din cykel kommer i kontakt med rullen, skabes der modstand og simulerer cykling på en vej. Ved Direct-Drive monterer du kassetten direkte på hometraineren, og fastspænder cyklen på den. 

Når du bruger en hometrainer, vil det på mange måder føles ligesom at cykle normalt på din cykel udenfor – bare indenfor i varmen i dit eget hjem. Du kan skifte gear på din cykel for at tilpasse modstanden og rigtig mange hometrainere har forskellige tilslutningsmuligheder via Bluetooth og ANT+ til træningsapps eller cykelcomputere, så du kan få adgang til data som fx hastighed, distance og watt eller sågar deltage i cykelløb med andre i realtid. 


Gør det sjovt og udfordrende at træne med en hometrainer

For at skabe den bedste hjemmetræning med en hometrainer, er det vigtigt at du er motiveret. Du skal have lyst til at bruge din hometrainer – det skal ikke være en træls pligt. Din hjemmetræning skal helst være noget, som motiverer dig og som du synes er sjovt og udfordrende. 

Derfor anbefaler vi, at du finder en dedikeret træningsplads til din hometrainer i dit hjem og skaber en motiverende atmosfære, fx ved hjælp af musik, tv eller andet som gør træningen sjov. Det skal helst også være et sted, som er godt ventileret og har tilstrækkelig belysning. 


Bestig Mont Ventoux hjemme i stuen

Det særligt smarte ved hometrainers er, at mange modeller er udstyret med et væld af teknologi, som kan bidrage til at gøre din træning sjovere og mere underholdende. 

Hometrainer-teknologi kan fx inkludere ATN+ eller Bluetooth-tilslutning, som gør det muligt for dig at forbinde din smartphone, tablet eller computer til hometraineren. Hvorfor er det smart? Jo, det er smart, fordi det giver dig et utal af muligheder for at skabe en træning, som ikke bare er hård og udfordrende, men også sjov og spændende! Du kan nemlig få din hometrainer til at ”tale sammen” med forskellige træningsplatforme- og apps som fx Zwift, som giver dig mulighed for at deltage i virtuelle cykelløb med andre motionister. Du kan også køre alene og udforske spændende og kendte cykelruter som fx Alpe D’huez eller Mont Ventoux. 


Vælg den perfekte hometrainer for dig

Der findes mange forskellige hometrainers, så hvordan skal du vælge den perfekte hometrainer for dig? Som udgangspunkt anbefaler vi, at du holder dig fra de helt billige discountmodeller, men du behøver heller ikke investere i de dyre topmodeller, medmindre du er en ekstremt dedikeret cykelentusiast. 

De fleste vil sagtens kunne ”nøjes” med en hometrainer i mellemprisklassen fra fx Wahoo, som laver nogle utrolige gode hometrainers til priser, hvor de fleste kan være med. Wahoo KICKR er en af de mest populære modeller, som har en høj kvalitet og masser af teknologiske muligheder, for at skabe en god hjemmetræning.

Din bremse guide - Hvad er forskellen på de forskellige bremser

Når du skal have ny cykel er bremsetypen en vigtig del af cyklen. Bremsetypen du vælger afgør mængden af vedligeholdelse, rengøring, udskiftning af bremsedele samt vægt og bremseevne. Der er forskellige bremsetyper alt efter hvilke behov du har. Alt sammen vigtige faktorer når du vælger ny cykel. På nyere top cykler i klasserne racercykler, mountainbike, hybridcykler, sportscykler / sports citybike og gravelcykler er skivebremser standard. Hverdags cykler er ofte med tromlebremse også kaldet rullebremser, hvor fælgbremsen ofte bruges på billige cykelmodeller. Kan man skifte bremsetype på sin cykel ? Oftes er det ikke en mulighed, men her bliver du klogere på hvad du skal kigge efter i en ny cykel. Hvilke bremsetyper matcher hvilke behov? Det får du svaret på i denne guide om bremsetyper.

Læs mere