Hvad er MIPS

MIPS er et ekstra sikkerhedssystem som er integreret i alle Specialized cykelhjelme fra 2019 samt udvalgt Lazer hjelme. MIPS er en forkortelse af det enkelske ord "Multi-directional Impact Protection System" direkte oversat forskelligretnings slag beskyttelse system.

MIPS et en indsats indvendigt i hjelmen der kan roterer nogle milimeter uafhængigt af yderhjelmen hvilket beskytter hjernen mod rotationsslag, systemet virker egentlig på samme måde som vores hjerne er opbygget der også har et beskyttelseslag mellem kranie og hjerne. MIPS ystemet er udviklet af nogle forskere i neurovidenskab og det er bevist at det kan reducere risikoen for hjerneskade ved styrt.

 

Hvad er ANGI

ANGI er en helt nyudviklet og patenteren sensor der blot vejer 10 gram, ANGI sensoren registrere hvis du vælter på cyklen og sender besked  til de personer du ønsker om der muligvis er sket en ulykke samt  med kordinater om hvor du befinder dig.

En cykelhjelm med Specialized ANGI sensor kan øge trygheden for dine næremste og kan potientelt rede menneskeliv.

ANGI er udviklet af Specialized og findes kun på udvalgte en lille sensor som sidder monteret bag på cykelhjelmen og kan registrere et styrt ved hjælp af accelerometer og gyroskop teknologi, det betyder at hjelmen/sensoren kan måle den roterende G-kraft påvirkning uden at hjelmen/hovedet rammer jorden eller en bil.

Der findes andre produkter på markedet som har en ligende funktion, men de benytter kun accelerometer og kan derfor meget nemt give en "fejl-alarm" modsat Specialized ANGI.
ANGI systemet opsættes via Specialized Ride App som er gratis, hvor dine kontaktpersoner oprettes, hvis du styrter sætter alarmen i gang og sender dine GPS-koordinater til pårørende, så de let kan finde frem til ulykkesstedet.

Det sker man cykler steder, hvor man ved at mobil dækningen er dårlig, det er der også tænkt på her er der lavet en funktion hvor man kan angive hvor lang tid man forventer, at det vil tage at køre sin træningstur. Er man så ikke hjemme indenfor det tidsrum, vil ens kontaktpersoner modtage en notifikation, hvor ens seneste lokation er angivet. Det sker uanset om app'en har signal eller ej.

RideApp’en har også en funktion, som gør det muligt at planlægge sine ruter, samt man dele et tracking link med sine udvalgte kontakter, så de hele tiden kan følge dig 'Live' og ved nøjagtig hvor man er.

Specialized Ride App'en kan synkronisere med Strava.

​​​​​​​
Se video'en nedenfor der viser hvordan ANGI og MIPS virker.

Iframe

Se yderligere forklaring af MIPS teknologien.

Iframe

Se vores udvalg af cykelhjelme